5voor1 is opgericht door Peter Fechter (1978) en Jeroen van IJzerloo (1976). In 2016 troffen Peter en Jeroen elkaar op de bruiloft van een gezamenlijke vriend. Peter vertelde over organisaties die hij tegen kwam, en die behoefte hadden aan een neutraal, niet-moraliserend advies over hoe om te gaan met het onderwerp duurzaamheid. Door deze klanten van neutraal en praktisch advies te voorzien, wilde Peter zowel deze organisaties als de duurzaamheidsagenda helpen. Peter zet hiervoor zijn eigenschappen als ondernemer en financieel expert in, en combineert deze met een groen hart.

Het idee sprak Jeroen direct aan vanuit zijn drive om op een persoonlijk niveau impact te hebben op zijn omgeving.  Vanuit zijn ervaring als Hoofd Landenrisico bij Rabobank weet hij als geen ander dat de impact van sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen moeilijk te duiden kunnen zijn. Hij zet zijn kennis en ervaring in om voor organisaties de mogelijkheden en onzekerheden helder neer te zetten. Daarnaast heeft hij heeft zowel persoonlijke als organisatorische verandertrajecten begeleid, en ervaren dat voor een verandertraject met impact, iedereen op het juiste niveau moet worden aangesproken.

5voor1 is de organisatie waarin Peter en Jeroen organisaties helpen te profiteren van de kansen die veranderingen op technologisch, sociaal-maatschappelijk en duurzaamheidsgebied bieden.

Peter Fechter

Peter is ondernemer in hart en nieren. Hij begon zijn eerste bedrijf vanuit zijn studentenkamer toen hij 19 jaar oud was. Het doel: ondernemers vooruit helpen door hen van de juiste adviezen te voorzien. In die zin is er weinig veranderd.

Als student Bedrijfseconomie wilde Peter MKB-ondernemers versterken met kennis over de werking van hun onderneming. Hierdoor is hij inmiddels beladen met een flinke portie ervaring als het gaat om bedrijfsplanning, bedrijfsmodellen en strategisch (verander)advies. Als multipreneur heeft Peter naast het eerste boekhoudkantoor, een biologische boomkwekerij en een IT-onderneming gehad. Naast 5voor1 is Peter partner bij RS Finance.

Peter is getrouwd en heeft een zoon en dochter. Hij is een fanatiek sporter (lopen en fietsen), maar kan ook genieten van hard werken op zijn enorme lap grond in Noord-Frankrijk.

Jeroen van IJzerloo

Jeroen is afgestudeerd Ontwikkelingseconoom aan de Universiteit van Amsterdam. Hij koos deze richting uit interesse, en omdat het raakvlakken bood met politicologie, sociologie, psychologie en rechten (propedeuse). De wereld is namelijk niet is een studierichting te vangen.

Na zijn studie is Jeroen gaan werken bij het Economisch Bureau van Rabobank, waar hij analyses heeft gemaakt over alle windstreken: hoe vertaal je wat gebeurt in de wereld naar de consequenties daarvan voor de organisatie. Hoe vertaal je de onzekerheden naar beleid. Na verloop van tijd werd hij Hoofd Landenrisico bij de bank, verantwoordelijk voor zowel het team, de analyses, als het landenrisicobeleid van de bank. In zijn laatste jaar is hij zijn horizon gaan verbreden door financiële en bancaire kennis op te doen bij Rabobank Amsterdam.

Jeroen is getrouwd en heeft een zoon. En hoewel voetbal een van zijn grootste liefhebberijen is, is de Australische variant van voetbal (AFL) zijn allergrootste hobby. Carn the Blues!