Power to the Boer!

Het boerenbedrijf staat onder druk en stress onder boeren is een steeds groter probleem. De overheid komt met steeds meer regulering. De retail wil steeds lagere prijzen. En de consument stelt steeds hogere eisen. Daarbovenop wordt je als boer ook nog als miljonair bestempeld. Maar hoeveel van die boeren hebben een rijk leven? Probeer onder al die druk maar eens met een open blik naar de toekomst te kijken.

Naar ondernemen met inspiratie

En toch is die open blik nodig. De trendbewegingen zijn overduidelijk: om in Nederland te kunnen boeren zal de impact op het milieu zo laag mogelijk en de kwaliteit van de producten zo hoog mogelijk moeten worden. Wachten op regelgeving vanuit overheid en druk vanuit maatschappij betekent het heft uit handen geven. Een ondernemer wacht niet af, maar handelt pro-actief.

Maar #hoedan?

De inspiratie is er vaak wel. Maar om echt te veranderen is tijd en geld nodig. En daar ontbreekt het de agrarisch ondernemer vaak aan. Gelukkig zijn maatschappij en klant er klaar voor en heeft de overheid subsidies beschikbaar. Ook banken maken de draai naar het financieren van een op meerdere vlakken duurzaam bedrijfsmodel. Uiteindelijk is het in het belang van boer en maatschappij samen, dat een bedrijfsmodel wordt opgezet dat ecologisch en economisch van toegevoegde waarde is.

Op vele disciplines zijn adviseurs getraind om de boer te helpen het transitieproces in goede banen te leiden. Niet alleen vanuit ecologisch perspectief, maar ook vanuit marktbewerking, of juist om het financiële plaatje in het oog te houden.

Ben je een boer, of ken je een boer die hierover eens vrijblijvend van gedachten wil wisselen? Neem dan contact op met Jeroen of Peter. Wij kennen de partijen om de verschillende onderdelen van transitie te begeleiden. Als financieel adviseur houden wij tijdens een proces van verduurzamen zelf het belang van de boer (meer geld verdienen met minder tijdsbesteding) in de gaten.

Peter Fechter

Reactie (1)

  • Boerenvertrouwen is meten met twee maten – 5 voor 1| 7 februari 2018

    […] jaar zal gaan worden. Die boeren hebben perspectief nodig op een betere toekomst. Zoals eerder gezegd zijn politiek en maatschappij klaar om te helpen. Laten we die handschoen […]

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *